Pikahakupainike

Haluatko hakea termejä kesken internetin selailun siirtymättä välillä TEPAn etusivulle? Kun liität näillä ohjeilla TEPAn suoraan omaan selaimeesi pikahakupainikkeeksi, voit hakea termejä miltä tahansa verkkosivulta valitsemalla sanan hiirellä maalaamalla ja napsauttamalla TEPA-haku-painiketta selaimesi työkalupalkissa.

Näin luot pikahakupainikkeen

  1. Vedä ja pudota allaoleva painike selainohjelman työkalupalkkiin.
  2. Selainohjelma saattaa varmistaa linkin luomisen, esimerkiksi kysymällä "Olet lisäämässä linkkiä, joka ei ehkä ole turvallinen. Haluatko jatkaa?". Vastaa "Kyllä".

Työkalupalkista käytetään Chromessa ja Firefoxissa nimitystä Kirjanmerkkipalkki, ja Explorerissa nimitystä Suosikit (rivi selainikkunan yläosassa).

Jos työkalurivi ei ole näkyvissä selaimessasi, se pitää asettaa näkyville. Katso selaimesi ohjeet.

Näin käytät pikahakupainiketta

Valitse selaimessasi hiirellä maalaamalla termi, jonka haluat hakea TEPAsta ja napsauta TEPA-haku-painiketta työkalupalkissa. Jos et valinnut termiä, toiminto kysyy sinulta ensin hakusanaa. Pikahaussa TEPA hakee aina kaikista sanastoista.

Näin poistat pikahakupainikkeen

Pääset eroon TEPAn pikahakupainikkeesta napsauttamalla pikahakupainiketta hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla esiin tulevasta valikosta komennon Poista.